PiškotkiPolitika uporabe piškotkov https://gibanjeops.si/
 
Kot večina lastnikov drugih spletnih mest tudi mi uporabljamo piškotke, da uporabnikom našega spletnega mesta zagotovimo kar najboljšo izkušnjo. Spodaj ponujamo dodatne informacije o piškotkih, ki jih uporabljamo, njihovem namenu, kako jih sprejeti, zavrniti ali izbrisati iz naprave, povezave do naše politike zasebnosti ter povezave do politike piškotkov in pravilnikov o zasebnosti ustreznih tretjih oseb. 
 
Kaj so piškotki?
Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih spletno mesto namesti na uporabnikovo napravo, ko obišče to spletno mesto. Piškotki pomagajo spletnim mestom, da prepoznajo uporabnikovo napravo ob naslednjem obisku tega spletnega mesta. 
 
Soglasje:
Za nekatere piškotke moramo pridobiti soglasje uporabnika. Piškotke lahko na uporabnikovo napravo shranimo brez njegovega soglasja, vendar le, če so nujno potrebni za delovanje našega spletnega mesta. Za vse ostale vrste piškotkov potrebujemo soglasje uporabnika pred namestitvijo piškotkov na njihovo napravo.
 
Kako sprejmem, zavrnem ali izbrišem piškotke?
Uporabnikom prikažemo pasico, ko dostopajo do našega spletnega mesta s katerega koli brskalnika ali naprave. Pasica omogoča sprejemanje ali zavračanje piškotkov (razen piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje našega spletnega mesta). Uporabniki lahko kadar koli spremenijo nastavitve piškotkov s klikom na spodnjo povezavo – uporabniki bodo lahko (s kljukicami) spremenili, katere piškotke sprejmejo.
Uporabniki lahko iz brskalnika izbrišejo podatke o brskanju (vključno s piškotki) z uporabo možnosti in navodil, ki jih ponuja njihov brskalnik.
Naše spletno mesto uporablja nekatere piškotke tretjih oseb (npr. Google Analytics). Uporabniku zagotovimo povezave do politike piškotkov tretje osebe in politike zasebnosti, tako da lahko uporabnik razume način, na katerega bo tretja oseba uporabljala podatke o piškotkih. Prejemamo in obdelujemo nekatere podatke iz piškotkov tretjih oseb, ki jih uporabljamo za namene, opisane v spodnji tabeli piškotkov.
 
Naše spletno mesto uporablja naslednje vrste piškotkov:
Nujno potrebni piškotki so tisti, brez katerih spletno mesto ne more pravilno delovati. Potrebni so, da spletno mesto zagotovi funkcijo ali storitev, ki jo zahteva uporabnik. Uporabnikova privolitev za namestitev te vrste piškotkov na njihovo napravo ni potrebna.

Funkcionalni piškotki spletnemu mestu omogočajo, da si zapomni informacije, ki spreminjajo način obnašanja ali videza spletnega mesta, kot je želeni jezik uporabnika. To so lahko piškotki prve osebe ali tretjih oseb (definicije si oglejte spodaj). Za namestitev te vrste piškotkov na napravo je potrebno soglasje uporabnika.
Statistični piškotki omogočajo analizo ali merjenje uporabnikovega vedenja na spletnem mestu, vključno z merjenjem učinka oglasov in analizo mest klikov. To se naredi z namenom izboljšanja spletnega mesta in hkrati z namenom pomagati lastnikom spletnih mest pri razumevanju, kako obiskovalci komunicirajo z njihovimi spletnimi mesti z zbiranjem in poročanjem informacij. To so lahko piškotki prve osebe ali tretjih oseb (definicije si oglejte spodaj). Za namestitev te vrste piškotkov na napravo je potrebno soglasje uporabnika.
Oglaševalski piškotki se uporabljajo za sledenje uporabnikom na spletnih mestih. Shranjujejo informacije o vedenju uporabnika, ki jih pridobijo z nenehnim opazovanjem njegovih brskalnih navad. To omogoča razvoj določenega uporabniškega profila, ki spletnemu mestu omogoča prikazovanje oglaševanja, ki je pomembno za posameznega uporabnika in s tem bolj dragoceno za tiste, ki oglase objavljajo, in neodvisne oglaševalce. To so lahko piškotki prve osebe ali tretjih oseb (definicije si oglejte spodaj). Za namestitev te vrste piškotkov na napravo je potrebno soglasje uporabnika.
 
Piškotki prve osebe in tretjih oseb:
Piškotki prve osebe (lastni) so tisti, ki jih (https://gibanjeops.si/) na našem spletnem mestu namestimo na uporabnikovo napravo. 
Piškotki tretjih oseb se namestijo na uporabnikovo napravo z nekaterimi funkcijami, omogočenimi na našem spletnem mestu, in jih zagotavlja podjetje, ki ni družba Syngenta (»tretja oseba«). Tretja oseba se ukvarja s podatki, pridobljenimi s pomočjo piškotkov. Vendar pa lahko mi (https://gibanjeops.si/) uporabimo tudi informacije, ki jih posredujejo piškotki tretjih oseb (npr. Google Analytics).
 
Začasni in trajni piškotki: 
Začasni piškotki vsebujejo informacije, ki so shranjene na začasnem pomnilniškem mestu in se nato po zaključku seje ali zaprtju spletnega brskalnika izbrišejo. Začasni piškotki hranijo podatke, ki jih je uporabnik vnesel, in spremljajo gibanje uporabnika na spletnem mestu.
Trajni piškotki ostanejo na uporabnikovi napravi za čas, ki je naveden v spodnji tabeli piškotkov. 
 
Osebni podatki:
Nekateri piškotki na našem spletnem mestu uporabljajo osebne podatke, kot je uporabnikov IP-naslov. 
Obdelava osebnih podatkov je skladna z našo politiko zasebnosti. Preberite našo politiko zasebnosti, če želite izvedeti več o tem, kako obdelujemo osebne podatke in kako lahko stopite v stik z nami.