Prispevki različnih avtorjev

Dodaj sliko kdo je za spremembe

ZA SPREMEMBE V DRUŽBI JE ODLOČILNA POBUDA POSAMEZNIKA


Napačno je prepričanje, da so možnosti posameznika omejene, da posameznik ne bi smel razmišljati in dajati pobude na lokalnem področju, državi in o svetovnih problemih.

Ni pomembno, če ta pobuda ne uspe v celoti, pomembno je, da posameznik izpolni svojo dolžnost. Če se človek potrudi, če govori o problemu in si prizadeva prispevati k njegovemu odpravljanju v skladu s svojimi zmožnostmi, potem ni razloga, da bi obžaloval, če ne doseže vsega.

Lahko je zadovoljen, da je prevzel svoj del odgovornosti. Vsakdo od nas naj se nauči ne delati le zase, za svojo družino. Nujno se je naučiti in prevzemati svoj del odgovornosti širše, kajti delovanje države in sveta vpliva na posameznika in njegovo družino.

Sprejmimo vsi univerzalno odgovornost in predlagajmo pobude tako v domačem okolju, državi in tudi za reševanje težav v svetu. Morda ravno Vaša pobuda spremi neketere negativne trende v pozitivno smer.

Delujmo za dobro celotnega človeštva.
Univerzalna odgovornost je pravi ključ za obstanek človeške vrste. To je najboljša podlaga za mir v svetu, za enakomerno koriščenje in obnavljanje naravnih bogastev in za pravilno skrb za naravo, kar je izraz skrbi za prihodnje rodove.

Delujte, povejte, napišite, saj je delujoča civilna  družba pogoj za delovanje demokracije.
Spodaj pod tem zapisom so prispevki še drugih različnih avtoric in avtorjev . Tudi Vi lahko dodate svojega, tako, da nam pišete na info@gibanje-ops.com ali pa pri prispevkih drugih avtorjev dodate svoje komentarje.

Vnaprej hvala za sodelovanje!
Ekipa OPS